0-1 Yaş Arası Bebekler Nasıl Beslenmeli ? Beslenme Kuralları ~ BilgiBebek <!--Can't find substitution for tag [bilgibebek.blogspot.com.tr.anasayfa]-->

20 Nisan 2015 Pazartesi

0-1 Yaş Bebeğin Beslenme Rehberi

Bebeğiniz henüz küçük olduğu için anne sütü en mükemmel besin kaynağıdır onun için... Çoğunlukla sıvı gıdalar verin. Anne sütü temel besininiz olsun. Bebeğinizi zorlayıp fazla emzirmek yerine sık sık kendi istediğinde beslemek en güzel beslenme yoludur. Bazı anneler memenin yapısına göre süt endişesine kapılıyorlar. Meme ucu küçük, ufak vs. endişelerle bebeğini besleyemediklerini sanıp endişeye kapılıyorlar. Bebeğiniz doğuştan sizin sütünüzü emebilecek yeteneğe sahiptir. Siz sadece emzirme pozisyonunu doğru olarak uygulayın ve bebeğinizi emzirin. Bebekler için doğru emzirme pozisyonunu öğrenmek için tıklayınız. 

Bebeğinizi emzirirken huzurlu olun, sakin ve sessizce emzirin. Uzmanlarımız, bebeğinizi emzirmenizin bile onun gelişimini etkilediğini söylüyorlar. 0-6 ay arası sadece anne sütünü tavsiye ediyoruz. 6. Aydan itibaren ek besinlere başlanabilir. Ek besinler de sert olmamalı ve mutlaka ezilmiş olmalıdır. Bebekler ek gıdaya nasıl geçmeli? Öğrenmek için tıklayınız.



7. Ayda ise bebeğiniz yumurta sarısı, bisküvi, pirinç, pirinç unu, sütlü mama, meyve suyu, yoğurt, et ( tavuk eti- balık eti), sebze püre veya sebze çorba, devam mamaları yiyebilir.


8. Ayda ise bebeğinize iyice ezilmiş ev yemekleri yedirebilirsiniz.Tahıl- kurubaklagil ezmeleri ve yoğurt ile peynir(pastörize) de yedirebilirsiniz.

12.Ayda ise miniğiniz artık sizle aile sofrasına oturabilir. Meyve yiyebilir. Taze sıkılmış meyve suyu da içebilir.

Şunu da unutmamalısınız ki 0-1 yaş arası bebeklerin mamalarına ve yemeklerine tuz eklenmez. Doğal tuz beslenme için yeterlidir.

Sağlıcakla Kalın... Bebeğinizle sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler dilerim.

0 yorum:

Yorum Gönder

Sosyal Paylaşım Sayfaları

sosyal sitesosyal sitesosyal site

Taze Yayınlar

Takipçilerim

Popüler Yazılarımız

Sayfa Görüntüleme Sayısı


Bumerang - Yazarkafe

Bumerang - Yazarkafe

Bloğumuza Birde Burdan Bakın ツ