Televizyon Programları ve Çizgi Filmler Çocuklarınız İçin Kabusa Dönüşebiliyor! ~ BilgiBebek <!--Can't find substitution for tag [bilgibebek.blogspot.com.tr.anasayfa]-->

6 Şubat 2016 Cumartesi

 Her türlü tehlikeden sakındığınız göz nuru kıymetli çocuklarınız siz fark etmeden zararlı bir olaya tanıklık edebiliyorlar hem de bile bile. Özellikle küçük yaşlarda canı sıkılmasın yada yemek yerken oyalansın diye açtığınız çizgi filmler masum bir çocuk eğlencesi gibi görülse de bazen bu kadar masum olmayabiliyor. 

Çizgi filmlerin saati doğru ayarlanmadığında veya uygun çizgi film seçilmediğinde çocuklar için yararlı değil zararlı hale dönüşebiliyor. 
Çocuklar şu zamanda televizyon ve tabletin başından ayrılmıyor. Bu zaman ayarsızlığı çocukların gelişiminde ve sağlığında kötü bir etki oluşturabiliyor. Çocuklar çizgi film izleyebilir onların bu hakkıdır fakat bir sınırlama olması gerekiyor. Öncelikle 0-2 yaş aralığında çocuklar kesinlikle televizyon izlememelidir. Bu yaş aralığı için uzmanlarımız sakıncalı kanaatindedir.

Uzmanlarımız, çocukların 2 yaşını doldurduktan sonra günde yarım saat çizgi film izleyebileceğini söylüyor. Çocuk 7 yaşına geldiğinde bu süre biraz daha esnetilmeli ve yine kontrol altında tutulması gerekiyor.  Çizgi film izledikten sonra ise film hakkında konuşulmalı ve pekiştirilmelidir. Bu sayede çizgi film hakkında yanlış anlamalar ortadan kaldırılabilir. 

Çizgi filmler çocukların hayal dünyasında geniş yer kaplıyor. Onların davranışlarından tutun giyim kuşam tercihlerine kadar etki ediyor. Bu yüzden doğru yaşta doğru çizgi film seçilmesi en sağlıklısı.

Siz anne-babalar televizyon izlerken izlediğiniz programlara dikkat etmeniz gerekiyor. Çocuğunuzla televizyon izlerken aynı ortamdaysanız cinsellik ve şiddet içerikli olan dizi veya filmleri izlememelisiniz. Çocuğunuz  gördüğü sahneleri bilinç altına atıyor, eğer televizyon izlerken bu tür önerileri dikkate almazsanız ileride çocuğunuzda saldırganlık ve öfke gibi haller ortaya çıkabilir.Bu yüzden televizyon programları ve çizgi filmler çocuklarınız açısından son derece önem arz ediyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Sosyal Paylaşım Sayfaları

sosyal sitesosyal sitesosyal site

Taze Yayınlar

Takipçilerim

Popüler Yazılarımız

Sayfa Görüntüleme Sayısı


Bumerang - Yazarkafe

Bumerang - Yazarkafe

Bloğumuza Birde Burdan Bakın ツ