Yeni doğan bebeklerde uyku düzeni ve konforu zihinsel ve bedensel gelişim olarak en çok dikkat dilmesi gereken hususlardan biridir, öyleyse bebeğinize bebek yatağı alırken hangi kriterlere göre bebek yatağı almalısınız ? Normal bir bebek yatağı nasıl olmalıdır?
Bebeğinizin gelişim hormonu en çok bebeğiniz uyurken salgılanır. Demek oluyor ki bebeğinizin sağlıklı büyüyebilmesi için birinci şart olarak konforlu ve sağlıklı bir uyku uyuması gerekir. Bu yüzden de bebeğimizin en fazla zaman geçireceği yatağının da belirli koşulları sağlayacak şekilde düzenlenmesi çokça önemlidir. Bebeğinizin yatağını düzenlerken karyolanın belirlenen özelliklere sahip olmasına dikkat etmek gerekiyor. Öncelikle bebeğinizin karyolası devrilmeyecek biçimde ağır ve sağlam olmalıdır, minik yaramazın sıçrama ve zıplamalarına karşı direnç gösterebilmelidir.
Bebek yatağının parmaklık aralığı 2.5 cm’den dar, 6 cm’den geniş olmamalıdır. Bu sayede bebeğinizin el-kol ve bacaklarının sıkışmasını ve bacaklarını rahatça parmaklıklardan aşağıya sarkıtmasını engelleyecektir . Parmaklıkların açılma mekanizması mutlaka iki taraftan açılmaya uygun olmalı, sadece tek taraflı müdahale ile açılmamalıdır. Yatağın açılma mekanizmasının bebeğin kolayca erişemeyeceği yerde ve altta olması daha güvenlidir. Yatağın parmaklıkları bebeğiniz büyüdüğünde zıplayamayacağı yükseklikte en az 60 cm olmalıdır. Karyolada kesici-sivri köşeler veya bebeğinize batacak, zarar verecek pürüzler olmamasına dikkat etmelisiniz. Arada kalan boşluklara bebeğinizin başı, kolu veya bacağının sıkışmaması için yatak alırken her şeyden önce karyolaya uygun boyda olmasına dikkat etmelisiniz.
Bebeğinizin yatağı ne çok sert ne çok yumuşak olmamalıdır. Aşırı sert bir yatak bebeğinizin kaslarını yorarak uykuya dalmasını zorlaştırırken, çok yumuşak bir yatak da ağız ve burnun yatağa gömülerek bebeğinizin nefes almasını zorlaştırabilir. En makul olanı orta sertlikte yarı ortopedik bir yataktır. Yatağın her zaman temiz kalması için yıkanabilir yatak koruyucu kullanılmalıdır. Çarşaf ile yatağın arasına sıvı geçirmeyen bir koruyucu takılmalıdır. Böylece bebeğiniz kustuğunda veya çiş yaptığında sızıntıların yatağa geçmesini önler, bu da temizlendiği halde meydana gelecek kokuya ve bakterilere engel olur. Bu bilgiler sonucunda bebeğinizin güvenliği ve sağlığı için yatak özelliklerine dikkat etmeniz gerekiyor.
Anasayfa
» bebek karyolası
» bebek ve yatak
» bebek yatağı
» bebek yatağı özellikleri
» bebeklerde yatak
» bebeklerde yatak seçimi
» bilgibebek
» karyola
» yatak konforu
» Bebek Yatağı Seçerken Bunlara Dikkat !
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder