Yoksa Hala Bebeğiniz Konuşmuyor Mu? ~ BilgiBebek <!--Can't find substitution for tag [bilgibebek.blogspot.com.tr.anasayfa]-->

7 Ekim 2015 Çarşamba

Bebeğinizin konuşması elbette ki doğal yollarla olacaktır. Bebeğin konuşma döneminde sorunların yaşanmaması için tabii ki  anne babanın üstlenmesi gereken sorumlulukları vardır. Kendini doğru ifade edebilen bir bireyin çocuğu sağlıklı konuşma becerisine sahip oluyor.Çocuğum nasıl konuşma becerisini kapabilir sorusunu sormadan önce kendinize çocuğumun nasıl doğru konuşmasını sağlarım sorusunu sormanız gerekmektedir. Konuşma becerisi bebeklik döneminde daha fazla önem arz ediyor. Çocukların konuşma becerisini kapmada en büyük etken oyuncaklarıdır. Çocuğunuzun seveceği oyuncakları ona sunmanız konuşma becerisinde ona büyük destek oluşturacaktır.


Son zamanlarda bilgisayar oyunlarının ve konsol oyunlarının, fiziksel oyunların yerini alması çok büyük bir sorunsaldır. Bilgisayar ve konsol oyunlarının yerine fiziksel oyunları tercih etmeniz, bebeğinizin gelişiminde çok büyük etmendir. Eski tip oyuncakların, bilgisayar oyunlarına göre daha fazla bebek gelişimine katkı sağladığı görülmüştür. Çünkü bebeğiniz oyuncaklarıyla sohbet ederek konuşmayı öğrenir.

Bebeğinizin gelişiminde diğer bir önemli husus da bebek ile sohbet etme konusudur. Bebeğinizin 2 ile 5 yaş arasındaki döneminde onunla bol bol sohbet etmelisiniz. Sohbet, bebeklerin dil ve konuşma becerisinde çok önemli bir yere sahiptir. Bebeğiniz, sizin kelime haznenize göre şekilleneceğini de unutmamanız gerekir. Bu yüzden siz de kelime haznenizi geliştirmelisiniz. Bebeğinizi yanınıza alıp sesli bir şekilde kitap okumanız sizin için çok faydalı olacaktır.


Sağlıcakla kalmanız dileğiyle.

0 yorum:

Yorum Gönder

Sosyal Paylaşım Sayfaları

sosyal sitesosyal sitesosyal site

Taze Yayınlar

Takipçilerim

Popüler Yazılarımız

Sayfa Görüntüleme Sayısı


Bumerang - Yazarkafe

Bumerang - Yazarkafe

Bloğumuza Birde Burdan Bakın ツ