Bebek Öksürüğüne Ne İyi Gelir? Bebek Öksürüğüne Doğal Çözümler ~ BilgiBebek <!--Can't find substitution for tag [bilgibebek.blogspot.com.tr.anasayfa]-->

9 Şubat 2015 Pazartesi

Bebekler çok çabuk hastalığa kapılabilirler. Bebeklerin öksürüğe yakalanmaları tüm anneler için zor bir dönemdir. Bebeğiniz öksürdükçe içiniz sızlar ve onu iyileştirmek için seferber olup sağlığına geri dönmesini istersiniz. Bebeğiniz için biz de seferber olduk ve doğal çözümler ile şirin bebeğinizi iyileştirmek için kollarımızı sıvadık...

Bebek Öksürüğüne Karşı Doğal Çözümler:

1- Bal ve Limon Karışımı: Bebekler için en etkili çözümlerden biri bal ve limon. Bu karışım bebeklerinizin daha rahat nefes almasını sağlar ve bebeğinizin boğazını rahatlatır. Boğazındaki mikropları kırarak öksürüğü dindirir. Bir tatlı kaşığı balı ve bir tatlı kaşığı ölçüsündeki limonu karıştırın, iyice karıştırdıktan sonra bebeğinize yedirin. Bu karışım ile bebeğinizin öksürüğü duracaktır. Günde 1 defa bu karışımı yedirip ve bir de ek olarak meyve yedirdiğiniz zaman vitaminler hastalığı hemen yok edecektir. Son olarak da bir uyarı yapmakta fayda var: Bebeklere 1 yaş öncesinde bal yasak bu yüzden eğer bebeğiniz 1 yaşından ufak ise bu karışımı denemeyiniz.



2- Zerdeçal: Bebeklerde öksürük için en güzel doğal yöntemlerden birisi de zerdeçal tozudur. Zerdeçal tozunu nasıl uygulayacağız sorusunu duyar gibiyim ve hemen söylüyorum bekletmeden. Zerdeçal tozunu bebeğinizi beslerken süt biberonuna bir tutam ekleyebilirsiniz. Bu toz bebeğinizin öksürüğü ile birebirdir. Çok faydalıdır. Eğer ki emziren anne iseniz bebeğinizi emzirmeden önce meme ucunu bir tutam zerdeçal tozu ile ovalayınız. Bebeğiniz emzirdiğinde öksürüğünü kesecektir.



3- Buhar Yöntemi: Bebekler için öksürüğü azaltan, akciğer tıkanmasını önleyen ve burun açmaya yarayan en etkili yöntem buhar yöntemidir. Bebeğinizin olduğu odada bir tencereye su koyup kaynatabilirsiniz. Odanın içerisi ısınacak buhar olacak ve bebeğinizin burnu açılacak, boğazları yumuşayacak ve rahat nefes alması sağlanacaktır. Pek çok kişi bebek buhar makinesi alın gibi tavsiyelerde bulunuyor fakat bu doğal yöntem de aynı işlevi görmektedir.



Kış mevsiminde bebeklerinizi soğuk algınlığından koruyunuz. Soğuk algınlığı bebeğinize halsizlik, kırgınlık ve acı verir. Bebeğinizi soğuk algınlığından korumak için bol bol meyve yani C vitamini vermeyi ihmal etmeyiniz. Bebeğinizle sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler dilerim.

0 yorum:

Yorum Gönder

Sosyal Paylaşım Sayfaları

sosyal sitesosyal sitesosyal site

Taze Yayınlar

Takipçilerim

Popüler Yazılarımız

Sayfa Görüntüleme Sayısı


Bumerang - Yazarkafe

Bumerang - Yazarkafe

Bloğumuza Birde Burdan Bakın ツ