Tekstil Sektöründe Çocuklara Büyük Kötülük Yapılıyor ~ BilgiBebek <!--Can't find substitution for tag [bilgibebek.blogspot.com.tr.anasayfa]-->

21 Kasım 2015 Cumartesi

Giyim firmaları daha fazla kar için dünyayı saran moda hastalığını küçücük çocuklara da bulaştırdı. Firmalar büyüklerde olduğu gibi 'çocuk modası' adı altında kampanyalar düzenliyor. Söz konusu kampanyalarda ise çocuklara, yetişkinlerde yapıldığı gibi kombinler oluşturulup, yaşlarının çok üzerinde tarzlarda kıyafetler giydiriliyor.

 Çocuklara Büyük Kötülük 

Çocuk modası tuzağını Vahdet'e değerlendiren Pedagoji Derneği Başkanı Mehmet Teber, tüm giyim markalarının çocukların dünyasına yetişkin kıyafetlerini sokmanın peşinde olduklarını belirtti. Çocuklara büyük bir kötülük yapıldığını söyleyen Teber, çocukların çocuksu kalması gerektiğini vurguladı.

Hızla Büyütülüyorlar 

Çocuk kıyafetlerini yetişkinlerin kıyafetleri gibi uyarlamanın çocukları hızla büyüttüğünü söyleyen Teber, "Çocuklar geri getirilmesi mümkün olmayan bir hazinedir. Kıyafetler yetişkinleştikçe çocuklar da psikolojik olarak büyür. Kendilerini yetişkin gibi görebilirler. Kombin yapmak, uyumlu giyinmek kavramları onların ruhuna siner. Halbuki bir çocuk bunları düşünmemeli" ifadelerini kullandı.

Her Şey Çocukçu Olmalı 

Çocukların yaşlarına uygun şekilde giydirilmesi gerektiğinin altını çizen Teber, "Çocukların dünyasındaki kavramlar çocuksu olmalı. Çocuk dünyasına büyüklerin kavramlarını soktuğumuzda onların çocukluklarını elinden almış oluruz. Bu da çocuklara yapılan bir kötülüktür" diyerek aileleri uyardı.

Pedagoji Derneği Başkanı Mehmet Teber

0 yorum:

Yorum Gönder

Sosyal Paylaşım Sayfaları

sosyal sitesosyal sitesosyal site

Taze Yayınlar

Takipçilerim

Popüler Yazılarımız

Sayfa Görüntüleme Sayısı


Bumerang - Yazarkafe

Bumerang - Yazarkafe

Bloğumuza Birde Burdan Bakın ツ