Çocuklara Verilen Ev Ödevi Kimin Sorumluluğu? ~ BilgiBebek <!--Can't find substitution for tag [bilgibebek.blogspot.com.tr.anasayfa]-->

21 Kasım 2015 Cumartesi

Ev ödevi, anne babaların en önemli çıkmazlarından biri... Konunun uzmanı Pedagog Mehmet Teber, Bilgibebek’e önemli açıklamalar yaptı.

Pedagog Teber “ödev kimin sorumluluğu” sorusuna net yanıtlar verirken, anne-babaların yaşadığı açmazlara dikkat çekti. Teber: “Çocuğuna sorumluluk eğitimi vermeyen ebeveynlerin çocukları ödev yapmakta zorlanır, ama bir öğretmen bir çocuğun yaşının üstünde ödev veriyorsa çocuk sorumluluğunu bilse bile bu ödevleri uzun, sıkıcı ya da oyun vaktini elinden aldığı için yapmayabilir”.



Çocuğunuza Baskı Yapmayın 

Anne babaların, ödev yapamayan çocuklarını tembellikle nitelendirmemesi gerektiğinin altını çizen Pedagog Teber, psikolojik sorunlara dikkat çekti: “Psikolojik sorunları olan, depresyonu, kaygısı, takıntısı, DEHB’si olan çocuklar da ödev yapmakta zorlanırlar. Çocuğun zekası geriden geliyorsa, öğrenme güçlüğü varsa bu da ödevin önünde engel olabilir.

” Psikolojik Faktör “

Çocuk ödev yapmıyorsa bu direk sorumluluğa bağlanmaz. Psikolojik faktörler elendikten, çocuğun eğitim geçmişi incelendikten ve öğretmenin tutumu göz önüne alındıktan sonra tüm bu üç alanda sorun yoksa ve çocuk hala ödev yapmıyorsa işte o zaman sorumluluktan bahsedebiliriz” “Bu çocuk ödev yapmıyor” çıkarımından önce, ebeveynler kendi içlerinde Pedagog Mehmet Bey ‘in söylediği noktaları değerlendirdikten sonra kendi çözümünü bulacaktır diye düşünüyorum.

Mehmet Teber

0 yorum:

Yorum Gönder

Sosyal Paylaşım Sayfaları

sosyal sitesosyal sitesosyal site

Taze Yayınlar

Takipçilerim

Popüler Yazılarımız

Sayfa Görüntüleme Sayısı


Bumerang - Yazarkafe

Bumerang - Yazarkafe

Bloğumuza Birde Burdan Bakın ツ