Sezaryen Sonrası Normal Doğum Yapılabilir Mi? ~ BilgiBebek <!--Can't find substitution for tag [bilgibebek.blogspot.com.tr.anasayfa]-->

19 Mart 2016 Cumartesi



Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Yılmaz Şahin, tecrübeli ve alanında kendisini geliştirmiş hekimler tarafından sezaryen sonrası normal doğumun gerçekleştirilebileceğini açıkladı.

Sezaryen sonrası normal doğum gerçekleştirmenin mümkün olduğunu söyledi. İlk doğumu sezaryen ile yapan birinin ikinci doğumunda normal doğum yapması mucizevi bir olay değildir fakat biraz riski vardır. Sezaryen sonrası normal doğum yaptığınızda rahim yırtılması riski oluşabiliyor fakat bu risk 100 kişiden 5'inde gelişmektedir.

Sezaryen sonrası normal doğum yapmak isteyenlerin tecrübeli hekimlere müracaat etmeleri tavsiye ediliyor. Ülkemizde tecrübeli hekim sayısı az bu yüzden çok titiz bir araştırma yapılmalıdır.

ÇOCUK ANNE RAHMİNDEN KARNA DÜŞEBİLİR

"Sezaryende bebeğin anne karnından alınabilmesi için kesilip dikilen bölge, sezaryen yapılmamış kadınlara oranla ince oluyor. Normal doğum sırasında sancı başladığında eski sezaryen yeri ince olduğundan yırtılabilir. Bu nedenle çocuk karın içine düşebilir, kanamadan dolayı anne kaybedilebilir. Bu acı olayların yaşanmaması için bu doğumu gerçekleştiren hastanın hekim tarafından iyi takip edilmesi gerekiyor. Bazen doğum 24 saat sürüyor, hekimin bu kadar süre hastayı takip edip ilgilenmesi zor. Ayrıca bebek doğduktan sonra da hekimin rahim yırtılması olup olmadığını kontrol etmesi gerekiyor. Doğum sırasında anne veya bebeğe bir şey olursa hekime davalar açılıyor ve hekimin hayatı kararıyor. Bu nedenle hekimler de bu tür doğumlara pek sıcak bakmıyor."

0 yorum:

Yorum Gönder

Sosyal Paylaşım Sayfaları

sosyal sitesosyal sitesosyal site

Taze Yayınlar

Takipçilerim

Popüler Yazılarımız

Sayfa Görüntüleme Sayısı


Bumerang - Yazarkafe

Bumerang - Yazarkafe

Bloğumuza Birde Burdan Bakın ツ