Derya Hanım: Günaydın dostlar... Benim 3 buçuk aylık kızım var ve ben onu çok seviyorum zeka gelişimine yardımcı olmak istiyorum bunu nasıl yapabilirim diye sorup soruştururken ‘Bebek İşaret Dili’ diye bir makale buldum. 6 aydan sonra bebeğimle işaret dili sayesinde iletişim kurabiliyormuşum. Süt isteği, su isteği, bez değişimi, uyku zamanını ve kitap isteği gibi bir çok isteğini rahatlıkla işaret dili ile anlatabiliyormuş. Bu uygulamayı aranızda bebeğine uygulayabilen var mı? Olumlu ve olumsuz yönleri nelerdir?
Uzman Annenin Cevabı: Yabancı ülkelerde bebeklerine işaret dilini uygulayan birçok anne var. Çok faydası olduğunu söylüyorlar.
|
Bebeklerin İşaret Dili |
Şöyle bir şey var ki ben bu bebeklerde işaret dili uygulamasına ihtiyaç duymadım zaten kısa zaman sonra konuşmaya başlıyorlar.
Bana kalırsa ben şöyle düşünüyorum, çocuklar kendilerini ifade edebilmek ve istediklerini anlatabilmek için konuşuyorlar eğer kendilerini işaret dili ile anlatır ve istediklerine ulaşırlarsa daha geç konuşurlar. Fakat bu düşünceyi destekleyenler bunun böyle olmadığını söylüyorlar.
Bebekler 10-14 aylarda elleriyle iletişim kurmaya başlıyorlarmış, zaten artık o yaştaki bir çok çocuk konuşabiliyor. İstediğiniz zaman başlayabiliyormuşsunuz fakat en geç 8-9 aylık olduğunda başlarsanız bebek işaret dilini daha kolay uygulayabileceğinizi söylüyorlar. Bu uygulamayı bebeklerine öğretenler çoğunlukla doğum itibariyle başlıyorlarmış ve aynı zamanda bu uygulamayı başarıyla sonuçlayan anneler bebeklerin ilerde teslerde daha başarılı olduklarını ve daha sağlıklı geliştiğini söylüyorlar...
Çok faydalı bilgiler paylaşmışsınız teşekkür ederim.
YanıtlaSilBebekler hakkında güncel konular burada ... http://www.bebeksayfasi.com/bebek-gelisimi
YanıtlaSil