Bebeklerin ilk 6 ayı sağlık açısından çok önemli ~ BilgiBebek <!--Can't find substitution for tag [bilgibebek.blogspot.com.tr.anasayfa]-->

9 Ocak 2015 Cuma

İlk 6 ayda tedavinin önemi

Doğumdan sonraki ilk 6 ayda saptanan kalça çıkığı olgularında özel bandajlamayla büyük ölçüde başarı sağlandığını kaydeden Bozkurt, "Bu nedenle kalça çıkığında erken teşhis, oldukça önemlidir. Türkiye'de en büyük problem, tanının ileri yaşlarda konulması" şeklinde konuştu.

6. aydan sonra ameliyat dışı yöntemlerle başarı oranının gittikçe düştüğünü vurgulayan Bozkurt, "6-12 aylık arası bebeklerde kalça çıkığı, kolay ameliyatlarla tedavi edilebilir. Ancak daha ileri yaşlarda, bilhassa yürüme sonrası kalça çıkığı saptanmışsa tedavi artık cerrahi tekniklerle mümkün olabilir. Cerrahi tedaviler yaş ilerledikçe daha sorunlı hale gelir" dedi.

Kalça çıkığı nasıl anlaşılır?

Geç yürüyen bir çocukta kalça çıkığından şüphelenilmesi gerektiğini belirten Bozkurt, şunlara dikkati çekti:

"Kalça çıkığı olan bir çocuk geç yürür. Yürümeye başladıktan sonra da çıkık olan tarafa doğru aksar, koşarken sıklıkla düşer. Bacak boyları eşit değildir. Çıkık iki taraflıysa ailenin bunu anlaması zahmetlidir. Ancak bu çocuklar diğerleri gibi normal hareketler yapamaz, hareketlerinden kesinlikle belli olur."


"Bebekler netlikle kundaklanmamalı"


Ülkenin birçok yerinde bebeklerin hala kundaklanmaya devam edilmesinin kalça çıkığı için zemin oluşturduğunu belirten Bozkurt, bebeklerin netlikle kundaklanmaması gerektiğini bildirdi.

Bozkurt, "Kundak yapılması durumunda çıkmaya eğilimli olan kalça, belirgin bir çıkık haline gelir. Bu nedenle bebeklerde bacak aralarını geniş tutacak biçimde bezler tercih edilmelidir. Ultrasonografide risk saptanmışsa, çift ara bezi de kullanmak mümkün" şeklinde konuştu

0 yorum:

Yorum Gönder

Sosyal Paylaşım Sayfaları

sosyal sitesosyal sitesosyal site

Taze Yayınlar

Takipçilerim

Popüler Yazılarımız

Sayfa Görüntüleme Sayısı


Bumerang - Yazarkafe

Bumerang - Yazarkafe

Bloğumuza Birde Burdan Bakın ツ