Prematüre Bebekler ve Özel Bakım ~ BilgiBebek <!--Can't find substitution for tag [bilgibebek.blogspot.com.tr.anasayfa]-->

11 Ocak 2015 Pazar

Erken doğan bebekleriniz eve geldikten sonra en az 2 ay daha bakımında zorlanabilirsiniz.Evinize getirdiğiniz prematüre bebeğinizin odasının ısısı 20 derecenin altına düşmemelidir.Sürekli bebeğinize dokunun, konuşun, emzirin.

Normal doğumla doğan bebeklere göre daha çok ilgi, şefkat ve bakıma ihtiyaçlarının olduğunu aklınızdan çıkarmayın.Eğer bebeğiniz henüz memeyi reddediyorsa, besleyeceğiniz biberonun temizliğine son derecede dikkat edin.Bu beslenme düzenini sağlayana kadar sıklıkla besin vermeye çalışın.

premature-bebek


Ek gıda ve katı gıdayla doyurmak için de acele etmeyin. Diğer bebekler 6 aydan sonra anne sütüne ek olarak beslenmeye geçilse de bu prematüre bir bebek için 2 ay gibi bir süre daha geç olabilir. Sindirim sisteminin tam anlamıyla gelişmiş olmasına ve erken beslenmeye başlamasıyla alerjik durumların görülmesi sık sık yaşanan sorunlardan biridir.

Bebeğinizin ihtiyacı olan protein, mineral gibi besin diyetlerinin anlaşılabilmesi ve buna yönelik bir beslenme planı oluşturmak için bir doktor yardımı alın.

Bebeğiniz prematüre doğabilir fakat kendisini farklı hissettirecek kadar çok ilgi göstermek gibi hata yapmayın. Bebeğin prematüre dünyaya gelmesi ileri ki yaşlarında her dediğinin yapılacağı anlamına da gelmemelidir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Sosyal Paylaşım Sayfaları

sosyal sitesosyal sitesosyal site

Taze Yayınlar

Takipçilerim

Popüler Yazılarımız

Sayfa Görüntüleme Sayısı


Bumerang - Yazarkafe

Bumerang - Yazarkafe

Bloğumuza Birde Burdan Bakın ツ