Bebeklerde Aylara Göre Mama Oranı ~ BilgiBebek <!--Can't find substitution for tag [bilgibebek.blogspot.com.tr.anasayfa]-->

24 Ocak 2015 Cumartesi

Yaşına Girmemiş Kaç Aylık Bebeklere ve Ne Kadar Mama Vermeli?

0-2 ay bebeklere göre: İlk önce anne sütü tercih edilmelidir. Bu ay aralığında ki bebeklere 2,30-3 saat arayla mama vermek önemlidir. Genel olarak anneler bu saati tutmak yerine bebek ağlayınca mama verirler. Eğer bebek anne sütünü kabul etmiyorsa o halde mama verilmeye başlanmalıdır. Anne sütü yetersiz olduğu durumda da mama kullanılmaktadır. Süt yoksa saatte bir bebeğe gün içerisinde  6 ya da 8 kez mama verilmeli. Bu mamanın ölçüsü 120-150 ml. arasında mamaların üzerinde bulunan ölçüye göre verilmeli. Anne sütüne ek ise günde 3-4 kere aynı ölçüde gün içine bölerek verilmesi tavsiye edilir.
3-4 aylık bebeklerde mama: Aynı biçimde anne sütü tercih edilmesi çok önemli oluyor. Verilmiyorsa günde 4-5 kere mama vermeli. Bebeğimiz büyüdüğü için mama ml. artmalıdır. Bu da 150-180 ml arasında değişiyor. Mama üzerinde bulunan ölçüde yaşa göre mama tozu eklenmeli. Bu ay itibari ile bebeğinize artık ek gıda olarak meyve suyu verebilirsiniz. Fakat aşırı değil birkaç kaşık ile başlanmalı.



5 aylık bebeklere mama: Eğer anne sütü alıyorsa verilmelidir. Hazır mamada ise günde iki sefere inmeli ancak ml olarak 210-240 ml olması gerekiyor. Yine mama miktarı mamanın üzerinde bulunan ölçüye göre kullanılmalıdır. Bunun yanı sıra bebeğe artık ek gıda verilmeye başlanmalı. Çorbalar içirilmeli sebze çorbası, püre biçimde yiyecekler gibi.

6 aylık bebeğe göre: Bebek anne sütünü istedikçe verilmeli. Yanı sıra günde iki öğün 210-240 ml kadar mama verilmeli. Artık bebeğinize yemeklerin tadına baktırma vakti. Ara öğünlerde çorbalar ve yiyebileceği hafif yemekler yedirilmeli.

7 aylık bebeklere: Artık bebeğinize mama vermek için zorlamayın isterseniz yatarken günde bir kere 210-240 ml. verin. Ama bebeğinize kahvaltı alışkanlığı ve yemek yeme alışkanlığı kazandırmanın tam zamanı. Artık yemeklerinizde birlikte eşlik edebilir aynı zamanda ara öğünlerde yoğurt, meyve, muhallebi yedirebilirsiniz.

8-12 aylık ebek beslenmesi: Bebek artık bilinç sahibi olmakta, acıktığını belli ediyor ancak siz yine de öğün aksatmamaya dikkat edin. Ara öğünler vererek bebeği sağlıklı besleyin. Kahvaltı masalarına kesinlikle oturtun. Mama gereksinimi bulunmayan bir döneme girmiş durumda. Artık dişleri de çıkmaya başladığı için beslenmeye hazır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Sosyal Paylaşım Sayfaları

sosyal sitesosyal sitesosyal site

Taze Yayınlar

Takipçilerim

Popüler Yazılarımız

Sayfa Görüntüleme Sayısı


Bumerang - Yazarkafe

Bumerang - Yazarkafe

Bloğumuza Birde Burdan Bakın ツ