Bebeklerin Vücut Temizliği ve Bakımı Nasıl Olmalıdır? ~ BilgiBebek <!--Can't find substitution for tag [bilgibebek.blogspot.com.tr.anasayfa]-->

30 Mayıs 2015 Cumartesi

Bebek bakımında bebeğin temizliğinin ne kadar önemli olduğunun, bütün anneler tarafından bilinmesi gereklidir. Bebeğin temizliğinde ise, bebeğin banyosundan diğer, bebeğin bedenindeki farklı bölgelerin farklı temizlenme biçimlerinin bulunduğunun bilinmesi gereklidir. Bu yazımızda sizlerle, bebek cildi nasıl temizlenir ile ilgiliki ayrıntılı bilgileri paylaşmaya çalışacağız…

Bebeğin Temizliği Nasıl Yapılmalı?

Bebeğin yüz ve boyun temizliği: Mama yiyen bebeğinizin, yüzüne; ve boynunun diğer kıvrımlarına, mamaların; veya sütlerin aktığı durumlar ile karşı karşıya kalmışsınızdır. Bu durumda bebeğin temizliğinin nasıl yapıldığı hakkında bilgili olmanız gereklidir. Bebeğin yüz ve boyun temizliğinde, bebeğinizin cildinin ne kadar titiz olduğunu; ve bunun yanında, bebeğin boynunun esasen hava almadığı için tahriş olabileceğini netlikle aklınızdan çıkartmamalısınız.



Bebeğin yüz ve boyun temizliğinde, bilhassa alnındaki, yüzündeki; ve boynundaki kıvrımları dikkate almanız gerekiyor. İnce; ve nemli bir tülbentle temizleyebileceğiniz bu bölgeleri, daha sonra da nazik hareketlerle durulamayı tercih etmelisiniz.

Bebeklerde El ve Ayak Temizliği

Bebeğin temizliğinde, el ve ayak temizliğine de önem vermeniz gereklidir. Bebeği seven kişiler, bebeğin ellerine dokunabilirler; ve bebeğin ellerine dokunan eller yeteri kadar temiz değilse, bebeğin ellerine bir takım mikroplar bulaşacaktır; ve biliyorsunuz, bebekler ellerini ağızlarına koymayı çok severler… Bu nedenle, bebeğin temizliğinde, el temizliğinin büyük önemi bulunmaktadır. Bebeğin ellerinde bulunan kıvrımları; ve parmaklarının aralarını, temiz bir sabunlu bez ile sabunlamalı; ve daha sonra da durulamalısınız.
Bebeğin el temizliğini yaparken, sürekli aynı bezi değil de, temiz bir bezi kullanmalı; ve bebeğin el temizliğini her gün rutin olarak gerçekleştirmelisiniz. Eğer bebeğin el temizliği için temiz bir bez bulamıyorsanız, bebekler için özel olarak üretilen ıslak mendillerden de faydalanabileceğinizi belirtmek isteriz. Bebeğin ayak temizliğini de aynı özen ile gerçekleştirmelisiniz. Ayaklardaki kıvrımlar; ve parmak aralarının dikkatli bir biçimde temizlenmesi; ve bir bebek losyonu ile nemlendirilmesi yerinde olacaktır.
Bebeğin temizliğinde göz temizliğinin de önemi vardır. Peki bebeğin göz temizliği nasıl yapılır? Bebeğin göz temizliğini yaparken, kaynatılıp, sonrasında da ılıtılmış suyun içerisine, bebeğin gözünün temizleneceği pamuğun batırılması gerekir. Daha sonra bu pamuk bebeğin gözüne, içeriden dışarıya doğru uygulanır; yani, bebeğin gözünün temizliğine burun tarafından başlanır, ve şakaklara doğru gerçekleştirilir. Bebeğin göz temizliğini yaparken, bir gözü temizledikten sonra, diğer gözü temizlemek için, yeni bir pamuk kullanmanız gerektiğini de netlikle unutmamalısınız…

Bebeklerde Kulak Temizliği

Bebeğin kulak temizliği ile ilgili da sizlere bilgi vermek istiyoruz; fakat, bebeğin kulak temizliğinin öncesinde şunu bilmelisiniz ki: bebeğin kulakları çok titiztır. Kulak temizleme çöpü; veya daha ince bir çöp ile, bebeğin kulağı en dibine kadar temizlenmemelidir. Belirtildiği biçimde yanlış bir uygulama gerçekleştirirseniz, bebeğin kulak temizliğinde, kulağındaki pisliklerin daha içeri doğru gitmesine neden olursunuz. Bu nedenle, bebeğin kulak temizliğinde, kulağın arka kısımlarının; ve kulağın kıvrımlarının dikkatlice silinmesine özen göstermek gereklidir.



Bebeklerde Koltuk Altı Temizliği

Bebeğin bakımı; ve bebeğin temizliğinde, bebeğin koltuk altı temizliğine de önem vermeniz gereklidir. Bilmelisiniz ki, bebeğin koltuk altı, rahat hava almayan bir bölgedir; ve bu nedenden dolayı de bebeğinizin koltuk altının tahriş olduğunu sıklıkla görebilirsiniz. Bebeğin koltuk altının tahriş olmaması için, makul sıcaklıktaki bir ortamda bebeği bir süre çıplak bırakmalı, hareket etmesini sağlamalı; ve bebeğin koltuk altının hava almasına ortam hazırlamalısınız. Bunun sonrasında ise, bebeğin koltuk altı nasıl temizlenir sorusuna cevap bulmak gereklidir. Bebeğin koltuk altı temizliğinde, bir pamuktan destek almayı denemelisiniz…

Bebeklerde Tırnak Temizliği

Bebeğin temizliğinde, bebeğin tırnak temizliği de, dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli konudur. Bebeğin tırnak temizliğinin öncesinde, bebeğin tırnak boyunun makul olup olmadığının kontrol edilmesi gereklidir. Bebeğin tırnaklarının uzaması demek, hem bebeğin kendisine; hem de size zarar verebileceği anlamına gelmektedir. Bundan kaynaklı, bebeğin tırnağının uzamasına izin vermemeniz gereklidir. Bebeğin tırnaklarının banyodan sonra yumuşayacağını bilmelisiniz; bu nedenden dolayı, bebeğin tırnağını banyodan sonra kesmeyi denemelisiniz. Bebeğin tırnağını keserken, ufak ve temiz bir çıt çıttan yardım alabilirsiniz. Bebeğin tırnağını keserken, çok kısa kesmemeye özen göstermeniz gereklidir; bu da bebeğin canının acımasına neden olabilmektedir zira. Bebeğinizin büyümesi ile beraber, elini de her yere değdireceğini göreceksiniz. Bu durum da, bebeğin tırnak aralarında, bir takım pislik ve mikropların birikmesine yol açacaktır. Yukarıda da belirtmiş olduğumuz gibi, bebek, ellerini sürekli ağzına götürdüğünden kaynaklı, bu mikroplar bebeğin ağzında da bir takım yaraların çıkabilmesine yol açacaktır. Bu nedenle, bebeğin tırnaklarını, ince bir tülbentten destek alarak temizlemeniz tavsiyelmektedir.

Bebeklerde Göbek Temizliği

Bebeğin temizliğinde, bebeğin göbeğinin temizliğinin de oldukça önemli olduğunu bilmeniz gereklidir. Özellikle bebeğin göbek bağı düşene kadar, göbek bağının, bebeğin en fazla dikkat edilmesi gereken bölgesi olduğunu bilmeniz gereklidir. Bebeğin göbek bağı, ortalama iki hafta içerisinde düşecektir; bebeğin göbek bağının düşmesinin sonrasında iyileşme süreci de çok uzun bir zaman almayacaktır. Bebeğin göbek bağı düşene kadar, bebeğin göbeğinin sürekli olarak kuru tutulması gerektiğini bilmelisiniz. Bebeğin göbeğinde herhangi bir iltihaplanma durumu ile karşılaşırsanız, hemen bebeğin hekimina başvurmanız gerektiğini unutmamalısınız.

0 yorum:

Yorum Gönder

Sosyal Paylaşım Sayfaları

sosyal sitesosyal sitesosyal site

Taze Yayınlar

Takipçilerim

Popüler Yazılarımız

Sayfa Görüntüleme Sayısı


Bumerang - Yazarkafe

Bumerang - Yazarkafe

Bloğumuza Birde Burdan Bakın ツ