Zika Virüsü Tehlike Saçıyor! Hamileler İçin Çok Sakıncalı ~ BilgiBebek <!--Can't find substitution for tag [bilgibebek.blogspot.com.tr.anasayfa]-->

29 Ocak 2016 Cuma


Zika virüsü Avrupa ülkelerine sıçradı ve tüm dünyada kırmızı alarm verildi.

Zika virüsü 1947 yılında Uganda'nın Zika ormannlarında maymun türlerinde görülmüştü. Bu virüs sivrisinek aracılığıyla yayılarak 2015 yılında Brezilya'da patladı.

Bilim adamları, Aedes cinsi sivrisineklerin hamile kadınlara bulaştırdığı Zika virüsü ile bulaşan bu hastalıkla yeni doğmuş bebeklerde nöro-gelişimsel bozukluğa yani "mikrosefali (küçük kafa yapısı)" görülmeye başlandığını açıkladı.

Şuana kadar, Zika virüsü bulaşan 51 bebeğin hayatını kaybettiği ve bu virüsün hızla yayıldığı biliniyor.

Zika Virüsü'nün Belirtileri;

  • Yüksek ateş,
  • Gözlerde kızarma,
  • Kusma,
  • Döküntü,
  • Baş, kas ve eklem ağrısı,
  • Grip
Bu belirtiler görültüğü taktirde hemen bir sağlık kuruluşuna başvurunuz. Ertelememenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.



Şuanda Güney Amerika'da yayılmaya devam ettiği söyleniyor.Brezilya'da Ekim ayında 3.500 bebeğe zika virüsü(mikrosefali) teşhisi konuldu.
 Zika Virüsü'nden korunmak için Brezilya'da halkın sivrisinek ısırıklarından korunmalarını ve kadınların hamile kalmamalarını önerildi. ABD Kadın Hastalıkları ve Jinekologlar Amerikan Koleji Başkanı Dr. Mark Defrancesco virüsün görüldüğü bu riskli bölgelere hamile kadınların seyahat etmemesi gerektiğini söyledi. 

Bilim adamları Zika Virüsü için aşı testlerine  2 yıl sonra başlanabileceğini ve kurul kararı ile tüm dünyada bu geliştirilecek aşının en az 10 yılda kullanılabileceğini açıkladı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Sosyal Paylaşım Sayfaları

sosyal sitesosyal sitesosyal site

Taze Yayınlar

Takipçilerim

Popüler Yazılarımız

Sayfa Görüntüleme Sayısı


Bumerang - Yazarkafe

Bumerang - Yazarkafe

Bloğumuza Birde Burdan Bakın ツ