Yeni Annelere Özel Bebek Bakım Önerileri ~ BilgiBebek <!--Can't find substitution for tag [bilgibebek.blogspot.com.tr.anasayfa]-->

14 Şubat 2015 Cumartesi

Bebeklerin bakımı hem zor hem de keyifli bir serüvendir. Bu serüvende bebeğinizin sağlığı için dikkat edilmesi gereken önemli hususlar var. Bebekler enfeksiyon riski yüksek olan bireylerdir, onların bakımını yaparken titizlik çok önemlidir.

Bebeklerin bakımında dikkat edilmesi gereken noktalar:

➠ Bebeğinizin bezini değiştirmeden önce ellerinizi yıkayınız.
➠ Bebeğinizin bez değişimi sırasında gerekli malzemelerin yani ıslak mendil, kurulama havlusu , ıslak bez ve temiz bezin kolay ulaşılmasına özen gösteriniz.
➠ Bebeğinizin bezini değiştirmeden ortalığın batmaması için altına bir örtü seriniz.
➠ Bebeğinizin tırnaklarını keserken sabit pozisyonda tutunuz, eğer çok hareketli ise uyku esnasında tırnaklarını kesmeyi deneyiniz veya birisini bebeğinizi sabit tutmasını için çağırabilirsiniz.
➠ Bebeğinizin tırnaklarını keserken yuvarlak uçlu kesme aleti veya özel kesme aletleri temin etmelisiniz.


yeni anneler
Yeni Anne
➠ İlk aylarda bebeğinizi beslerken gazı önlemek için geğirme molaları verebilirsiniz. Bebeğiniz emmeyi kestiğinde bir süre geğirme molası vermelisiniz. Bebeğinizin karnı besin yerine gaz ile dolabilir bunu önlemek için geğirme molasını uygulayabilirsiniz. 
➠ Bebeğinizi emzirirken sert davranmaktan kaçının. Sabırlı ve sakin bir biçimde onu okşayarak, göz teması kurarak sevgiyle emzirmelisiniz.
➠ Emzirme sırasında bebeğiniz çığlık atıyorsa veya sakin durmuyorsa onu ilk önce sakinleştirmelisinz yoksa bebeğiniz emmeye konsantre olamayabilir. Onu sallayarak veya sessizce ninni söyleyerek sakinleştirebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Sosyal Paylaşım Sayfaları

sosyal sitesosyal sitesosyal site

Taze Yayınlar

Takipçilerim

Popüler Yazılarımız

Sayfa Görüntüleme Sayısı


Bumerang - Yazarkafe

Bumerang - Yazarkafe

Bloğumuza Birde Burdan Bakın ツ