Anaokullarını Destekliyorum, Destekliyoruz. İşte Anaokulunun Çocuklarımıza Kazandırdıkları ~ BilgiBebek <!--Can't find substitution for tag [bilgibebek.blogspot.com.tr.anasayfa]-->

19 Aralık 2015 Cumartesi

Anaokulu, çocukların eğitimini ve oyun döneminde hayal dünyasını zenginleştirerek çeşit çeşit oyunlarıyla çocuklarımıza gelişim sürecinde büyük destek sağlamaktadır. Anaokulu çocukların toplumsal kişiliklerini ve davranış biçimlerini küçük yaşta öğreterek çevre ve topluma karşı duyarlı bireyler yetiştiren toplumsal bir kurumdur. 3-6 yaş aralığında annenin yokluğunda idare edilmesi için değilde anneyle birlikte çocuğun başarı ve kazanımlarını arttırıcı etkinliklerle küçük yaşta büyük işler yapabilmelerini sağlayan bir mekan olarak bakılmalıdır bu duruma. Çünkü annenin eğitimi tek başına yeterli olmayabilir. Çocukların zeka ve hayal dünyası o kadar geniştir ki annenin eğitimi ve anaokulunun gelişimine katkıda bulunacak etkinlikleri ile çocuk tam destek alarak büyük başarıları yakalamaktadır.

Anaokulu, çocukları ilkokuldaki etkinliklere ve derslere hazırlar ve böylelikle çocuk ilkokulda öğrenme zorluğu çekmez. Çocuk, okul ortamına küçük yaşta hazırlandığı için ilkokulda uyum sorunu ve içe kapanıklık durumu ortadan kalkar.Çocuk zekası bir çok zeka türünden oluşur;özel, sayısal, görsel, müzik, görsel ve sosyal zeka.  İlk üç yıl ailesinin eğitimini alan çocuk daha sonra beden eğitimi, ingilizce, müzik, resim ve seramik, drama, satranç, fen ve doğa etkinlikleri ile el yatkınlığını geliştirir hem de sözel, sayısal, görsel, müzik, görsel ve sosyal zekasını geliştirir.

Anaokulu eğitimi alan çocuk yaşıtlarıyla yakın ilişkide olur ve birlikte yaşamayı, yemek yemeyi, uyumayı ve beraber oynamayı öğrenir. Böylelikle paylaşımcı olmayı öğrenir. “Ben” ve “başkası” kavramalarının bilincine vararak yardımlaşma ve işbirliği duygusunu geliştirir. İşbirliği kavramı çok önemlidir. Çocuklarımız hayatı boyunca iş bilincini uygulayacaktır. İlkokulda öğretmenin vereceği grup çalışmalarından iş hayatına atıldığında toplu iş çalışmalarına kadar uzanır. Bu yüzden işbirliği çok önemlidir. İşbirliğini iyi kavrayan çocuklar grup çalışmalarında görev bilincini anlarlar.

Ben anaokullarını destekliyorum. Sizde destekliyorsanız aşağıdaki yorum bölümüne "Bende Anaokullarını Destekliyorum" yazınız.

BilgiBebek Blog Yazarı Özgür BAY

0 yorum:

Yorum Gönder

Sosyal Paylaşım Sayfaları

sosyal sitesosyal sitesosyal site

Taze Yayınlar

Takipçilerim

Popüler Yazılarımız

Sayfa Görüntüleme Sayısı


Bumerang - Yazarkafe

Bumerang - Yazarkafe

Bloğumuza Birde Burdan Bakın ツ