Bebeğinize Masaj Yaparak Onu Rahatlatın ~ BilgiBebek <!--Can't find substitution for tag [bilgibebek.blogspot.com.tr.anasayfa]-->

8 Aralık 2014 Pazartesi

Bebek Masajı
Her gün bunu yaptığımızı fark bile etmeden çocuklarımıza “masaj yaparız”.  Kola hafif bir dokunuş, kafanın okşanması veya sırtının sıvazlanması kendilerini iyi hissetmelerine yardımcı olur.  Dokunmanın gücü günlük yaşamımızın bir parçasıdır ve bu masaj rutinini her gün başvurulan bir şekle sokmak anlamlıdır.Banyodan sonra masaj yapmak birçok ebeveyn için iyi bir zamanlamadır. Bebeğinize seçtiğiniz bir zamanı ayırın ve masaj sırasında diğer işlerden (ör. televizyon izlemek veya telefonda konuşmak) uzak durun. Odanın ılık olduğundan ve bebeğin rahatsız pozisyonda olmadığından emin olun. Her ikiniz için rahat bir yüzey seçin.  İdeal olarak üzerinden eğilmeye veya belinize yük bindirmeye ihtiyacınız olmamalıdır. Eğer bebeğiniz çocuk bezi kullanmıyorsa, altına katlanmış bir havlu koyun veya yeni bir bez açın ve bunu altlarına koyun, gerekiyorsa çekmek için hazır olsun.

İhtiyacınız olan her şeyin elinizin altında olduğundan emin olun, böylelikle bebeğinizi başıboş bırakmamış olacaksınız. Eğer masajı ağrıyı dindirmek için yapmıyorsanız, masaja kendinizi rahat hissettiğinizde ve bebeğiniz genel olarak halinden memnun olduğunda başlayın. Kendileri ile konuşarak bebeğinizin veya emeklemeye başlayan çocuğunuzun masaja başlayacağınızı bilmesini sağlayın ve ısıtmak için ellerinizi birbirine ovuşturmak gibi bazı görsel ipuçlarına başvurun. Göz teması sağlayın ve bebeğinize ne yapacağınızı anlatarak onunla konuşun. Bir bebek losyonu veya soğuk preslenmiş badem yağı kullanın.  Bunlar bebeğinizin derisi için faydalı olacaktır ve kolaylıkla emilebilirler. Sallayarak ve birbiriyle ovuşturarak ellerinizi ısıtın. Bacaklardan başlayın ve vücudun yukarısına doğru devam edin. Uzunlamasına çok az basınç uygulayarak ovun. Karına herhangi bir basınç uygulamayın.
Tatlı Bebek ve Annesinin Masajı
Tatlı Bebek ve Annesinin Masajı

Kalınbağırsaktan kaynaklanan ağrıyı dindirmek için masaj yaparken, bebeğin midesinin sağ tarafından başlayarak dairesel hareketler uygulayın. Masajı uzun süre kucaklayarak bitirin ve üşütmemeleri için hemen giydirin.Bebeğinize masaj uygulama sizinle bebeğiniz arasında bağ kurmak için harika bir yoldur. Bebek masajı uzun yıllardan beri uygulanmaktadır ve bugün hala kullanılan masaj hareketlerinin geliştirildiği Asya ve Hint kültürlerinde iyi bilinmektedir. Bebeğe her gün masaj yapılmasının beynin gelişimini ve fiziksel sağlığı arttırdığı gösterilmiştir. Bebekler de masaja bayılır elbette!İşe başlayıp, günlük masajı o günkü programınıza eklemek kolaydır. Masaj için en iyi zaman ılık bir banyodan sonra bebeğin sakinleştiği zamandır. Yumuşak hareketlerle okşama ve birkaç sevgi sözü bebeğin uykuya dalmadan önce gazının çıkmasına ve gevşemesine yardımcı olur.Bebek Masajı, bebek ve ebeveyni arasında bağ oluşturmak için harika bir araç olup kanıtlanmış faydaları bulunmaktadır. 

Bebeğe faydalarının bazıları aşağıda verilmektedir. 
  • Bebeği rahatlatır.
  • Güven bağı oluşmasına yardımcı olur.
  • Masaj, bebeğinin uykusunu düzene sokar. Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Kan dolaşımını iyileştirir ve derinin dokusunu geliştirir.
  • Masaj, hazma yardımcı olur. Kolik ve reflüden şikâyeti olan bebekleri masaj rahatlatır.Birçok hastane ve Doğum Merkezi bebek masajı konusunda kurslar düzenlemektedir, siz de bunlara katılabilirsiniz.


Aşağıda bebek masajının temel ilkeleri hakkında bazı ipuçları verilmektedir.
  •  Odanın sıcak olmasını sağlayınız ve bebeğinizin karşılıklı hava akımına (cereyan) maruz kalmadığından emin olunuz. 
  • Masajı, eğer ağrı dindirmek için yapmıyorsanız, sadece sizin ve bebeğin rahat olduğu bir zamanda yapınız. Bacaklardan başlayıp vücudun yukarısına doğru çıkın. Uzun ve hafif okşamalar yapın. Karın bölgesine basınç uygulamayın.
  •  Kolik ağrısını azaltmak için masaj yaparken, dairesel bir hareketlerle bebeğin karnının sağ tarafından başlayın.
  • Sorbolen losyonu veya soğuk preslenerek elde edilmiş badem yağı kullanın. Bunlar bebeğinizin derisi için faydalıdır ve kolayca emilir.

Sosyal Paylaşım Sayfaları

sosyal sitesosyal sitesosyal site

Taze Yayınlar

Takipçilerim

Popüler Yazılarımız

Sayfa Görüntüleme Sayısı


Bumerang - Yazarkafe

Bumerang - Yazarkafe

Bloğumuza Birde Burdan Bakın ツ