Çocuklar İçin Kolay Yaratıcılık Geliştirme Aktiviteleri ~ BilgiBebek <!--Can't find substitution for tag [bilgibebek.blogspot.com.tr.anasayfa]-->

7 Aralık 2014 Pazar

Çocukların yaratıcılıklarını ve hayal güçlerini kullanarak yapacakları birbirinden eğlenceli el işleri hazırladık. Miniğinizin el becerilerini geliştirecek bu el işleri ve oyuncakları birlikte yaparak hem keyifli vakit geçirin hem de öğrenmesine destek olun!

Plastik şişeden kalemlik

Malzemeler: Plastik şişe, kalın yün ip, yapıştırıcı, makas. 2 litrelik plastik su şişesini ortasından düzgünce kesin. Kestiğiniz pet şişenin etrafına yapıştırıcı sürün. Yapıştırıcı kurumadan ipi hızlı bir şekilde kalemliğin etrafına sarın. Çocuğunuzun yaratıcılığını kullanmasına izin verin, bırakın kalemliği dilediği gibi süslesin.
Ahtapot Yapımı
Ahtapot Yapımı
Pet şişeden ahtapot

Malzemeler: Pet şişe, 2 adet plastik göz, renkli boya, kurdele. Pet şişenin alt kısmını kesin. Ahtapotun bacaklarını yapmak için şişenin dip kısmından başlayarak 3 santimetrelik şeritler kesin. Kestiğiniz şişeyi istediğiniz renge boyayın. Boya kuruduktan sonra şişenin ağız kısmına kurdele yapıştırın. Son olarak gözleri yapıştırın ve renkli bir kalemle ahtapotun ağız çizin.

Kartondan kale

Malzemeler: Orta boy karton kutu, birkaç adet tuvalet kâğıdı rulosu, el işi kâğıdı, makas, yapıştırıcı. Orta büyüklükteki kartonun üst kısımlarında küçük kareler kesin ve kalenin uç kısmını yapın. Dilerseniz kartonu boyayabilir ya da el işi kâğıdı ile kaplayabilirsiniz. Kestiğiniz kartonun uç kısımlarına tuvalet kâğıdı rulolarını yapıştırın. Kalan tuvalet kâğıdı rulolarını ağaç yapmak isterseniz, yeşil renkli elişi kâğıdından yuvarlak şekiller kesip yapıştırabilirsiniz.

Plastik tabaktan balık

Malzemeler: Plastik tabak, renkli boyalar, boya fırçası, yapıştırıcı, el işi kâğıdı, plastik göz. Plastik tabağı boyayın. Tabak kurduktan sonra el işi kâğıdı ile balığın solungaçlarını üçgen şeklinde kesip, tabağın iki ucuna yapıştırın. Son olarak plastik gözü tabağın uç kısmına yerleştirin.

Sosyal Paylaşım Sayfaları

sosyal sitesosyal sitesosyal site

Taze Yayınlar

Takipçilerim

Popüler Yazılarımız

Sayfa Görüntüleme Sayısı


Bumerang - Yazarkafe

Bumerang - Yazarkafe

Bloğumuza Birde Burdan Bakın ツ