30-36 Aylık Miniklerinizin Gelişim Takibi ~ BilgiBebek <!--Can't find substitution for tag [bilgibebek.blogspot.com.tr.anasayfa]-->

21 Aralık 2014 Pazar

Her çocuğun kendi hızıyla gelişeceğini ve bu gelişmenin nadiren sürekli yukarıya doğru bir grafik çizeceğini unutmayın . Aşağıda, gelecek aylarda çocuğunuzun kazanabileceği yeni becerilerle ilgili bilgiler mevcuttur.

30 Aylık Bebek
30 Aylık Bebek


30 – 33 Aylık: 

Altı küpü üst üste koyarak bir kule yapabilir. Ellerini kendi kendine yıkayıp kurutabilir. Bir veya iki cümleden oluşan kısa bir konuşma yapabilir. Gösterilirse ayak parmaklarının ucunda durabilir. Daireler, düz çizgiler ve noktalar çizebilir. Sağ ya da sol elini kullanacağına dair işaretler vermeye başlayabilir. Resimli kitaplardaki küçük ayrıntıları farkeder. Adını tam ve doğru olarak söyleyebilir. 


36 Ayın Sonunda: En az dört görüntüyü adlandırabilir. Ellerini yıkar ve kurular. Yardımla dişlerini fırçalayabilir. Konuşma sırasında üstünde, içinde , dışında veya altında gibi edatlar kullanmaya başlar. 

Parmak Boyası(Sabun Rendeli)

 1 ölçü çamaşır kolası 1 ölçü soğuk su 2 ölçü sıcak su 1 çay kaşığı ucuyla toz boya yada 1-2 damla sıvı gıda boyası Yarım ölçü sabun rendesi 1 çay kaşığı talk pudra 1 ölçü çamaşır kolası, 1ölçü soğuk su ile karıştırılarak ezilir. Üzerine 2 ölçü sıcak suya yavaş yavaş karıştırılarak pişirlmeye başlanır. Koyulaşınca çay kaşığı talk pudrası,toz boya ve yarım ölçü sabun rendesi konur ve ateşten indirilir. Hava almayan kaplarda saklayabilirsiniz. Daha fazlası için...

Sosyal Paylaşım Sayfaları

sosyal sitesosyal sitesosyal site

Taze Yayınlar

Takipçilerim

Popüler Yazılarımız

Sayfa Görüntüleme Sayısı


Bumerang - Yazarkafe

Bumerang - Yazarkafe

Bloğumuza Birde Burdan Bakın ツ