6 Aylık bebek gelişimi ~ BilgiBebek <!--Can't find substitution for tag [bilgibebek.blogspot.com.tr.anasayfa]-->

9 Kasım 2014 Pazar

6 aylık bebek gelişimi hakkında sıkça sorulan sorular ve cevapları sayfamızda sizlerle. 6 (altı) aylık bebekler neler yapar? gelişimleri nasıldır? ebeveyn nelere dikkat etmelidir? beslenme düzenleri nasıl olmalıdır işte detaylar.

6 Aylık Bebek
6 Aylık Bebek


  6 Aylık bebekler neler yapar? Bebeğinizin bu ay her tarafa dönebilir, kafasını bağımsız istediği gibi çevirebilir. Desteksiz şekilde oturmak ister ama destekli bir şekilde uzun süre oturur pozisyonda kalabilir. Objeyi bir elinden diğer eline rahatlıkla geçirebilir. Çıngıraklar gibi sesli oyuncaklardan çok hoşlanır. Saçlarınızı çekmekten ve yüzünüzle oynamaktan keyif alır hoşuna gider. Bu ay bebeklerin diş kaşıması artar ona yumuşak kaşıma eşyaları alabilirsiniz. Hareket etmeyi,dolaşmayı severler bu yüzden rahat kıyafetler giydirmelisiniz.

  6 Aylık bebeklerdeki değişimler Bebeklerimiz eşyaları ellerinde tutmak isterler tuttukları gibi de aniden yere fırlatabilirler bu yüzden kırılacak nesnelerden uzak tutunuz. Yemek yemekten çok oynamakla ilgilenir, kendini beslemeye çalışır. Bebek artık hızla büyüyor ve zekası hızla gelişiyor. Örneğin açık olan bir bilgisayara size yakalanmamak için daha hızlı emekler ve bunun planını yapar. Konuşamaz ama sizin cümlelerinizi anlayabilir. (anne-baba-mama vs.) Mutluluğunu, sevincini, korkusunu, heyecanını ve bir çok duygusunu artık ifade edebilir.

Sosyal Paylaşım Sayfaları

sosyal sitesosyal sitesosyal site

Taze Yayınlar

Takipçilerim

Popüler Yazılarımız

Sayfa Görüntüleme Sayısı


Bumerang - Yazarkafe

Bumerang - Yazarkafe

Diğer Yazılarımız

Bloğumuza Birde Burdan Bakın ツ