Bebeklerin gelişim sürecinde nasıl davranılmalıdır? ~ BilgiBebek <!--Can't find substitution for tag [bilgibebek.blogspot.com.tr.anasayfa]-->

20 Kasım 2014 Perşembe

bebek gelişimi
Bebek Gelişimi
Bebeğinizin gelişim süresinde kendi ailesi tarafından belli bir yaşa kadar bebek bakımı yapılır ve zaman ilerledikçe ise o ailenin çocuğu olma grubuna geçer. Bebek aşamasında hiçbir ihtiyacını söylemeyen bebeklerin ihtiyaç bildirmek için sadece kullanabildiği tek iletişim yolu ağlamalardır.

Anne ve babalar daha bebek sahibi olacaklarını öğrendikleri andan itibaren yaşamlarına yeni düzen gelmektedir. Örneklemek gerekirse bebeğin anne rahminde bile en az zarar görmesini önleyecek tedbirlerle başlayan bu süreç bebek dünyaya gelir gelmez de sona ermez. Örnek olarak annenin sütüne ve bebeğini doyurmak ve geliştirmek için emzirme süresince aldığı ilaçlara bile dikkat etmek zorundadır çünkü anne bebeğini emzirirken vücudundaki her türlü oluşumu bebeğe sütü kanalıyla geçtiğini bilmek zorundadır.

Bebekler gelişirken 3 aylık, 6 aylık, ve 12 aylık periyotlarda çok dikkatli bir şekilde kontrol edilmek zorundadır. Bebekler doğum kilolarından 5 ay sonra iki katına, 12 ayda 3 katına, 2 yaşında dört katına çıkar. Bebekler büyüme trendine bakarak boy atmaları şöyle gelişir; örneklersek doğduğunda 50cm olan bir bebek 4 aylıkken 60 cm, 7 aylıkken 65 cm, 12 aylıkken 70 cm, 24 aylıkken 80 cm olurlar bu bebeğin doğum esnasında yapılan boy ölçümü farlı olsa bile eğri olarak gerek kilo gerekse boy olarak bu eğri doğrultusunda gelişirler. Bebekler gelişimleri sırasında ekonomik durum elveriyorsa 30 gün arayla doktor kontrolüne tabii tutmakla gelişimleri incelenmelidir. Bebekler gelişim çağında besin olarak anne sütü ile beslenirler ve bu hem doğallığı hemde bebeğin gelişim için temel olan beslenme şeklidir.

Bebek temizliği de hastalık açısından hem gelişimleri için hemde ileride problem yaşamalarını önleyici bir konudur. Ayrıca ailenin dikkat etmesi gereken bazı tıbbi önlemler vardır.Örneğin aşılarının zamanında ve düzenli zamanlarda yapılması, ateşlerinin sürekli olarak ölçme ve buna benzer bir çok önlem bebeklerin gelişim dönemlerinde ne kadar kaliteli gelişim süreci geçirirlerse o kadar sağlıklı bir yaşam geçirmelerinin temel yapıtaşlarıdır. Aile içindeki davranış şekilleri bebeklerin gelişiminde çok önemlidir. Bebekler diş çıkartma ve tuvalet eğitimleri sırasında kolay ve zevkli halde eğitmesi gereklidir.

Daha fazlası için diğer sayfamıza da bakabilirsiniz. http://www.bebeksayfasi.com/bebek-gelisimi

Sosyal Paylaşım Sayfaları

sosyal sitesosyal sitesosyal site

Taze Yayınlar

Takipçilerim

Popüler Yazılarımız

Sayfa Görüntüleme Sayısı


Bumerang - Yazarkafe

Bumerang - Yazarkafe

Diğer Yazılarımız

Bloğumuza Birde Burdan Bakın ツ