Bebeğinizi Büyütürken Bilmeniz Gerekenler ~ BilgiBebek <!--Can't find substitution for tag [bilgibebek.blogspot.com.tr.anasayfa]-->

30 Kasım 2014 Pazar

Bebek gelişim süresi içinde mensup olduğu aile tarafından belli bir yaşa kadar bebek bakımına tabii tutulur zaman ilerledikçe ise ailenin çocuğu olmak sınıfına geçer. Bebek aşamasında hiçbir ihtiyacını söylemeyen bebeklerin ihtiyaç bildirmek için ellerinde bulunan tek iletişim yolu ağlamalardır. Anne ve babalar daha bebek sahibi olacaklarını öğrendikleri andan itibaren yaşamlarına yeni düzen gelmektedir. Örneklemek gerekirse bebeğin anne rahminde bile en az zarar görmesini önleyecek tedbirlerle başlayan bu süreç bebek dünyaya gelir gelmez de sona ermez. Örnek olarak annenin sütüne ve bebeğini doyurmak ve geliştirmek için emzirme süresince aldığı ilaçlara bile dikkat etmek zorundadır çünkü anne bebeğini emzirirken vücudundaki her türlü oluşumu bebeğe sütü kanalıyla geçtiğini bilmek zorundadır.

Bebeğin Gelişimi
Bebeğin Gelişimi


 Bebekler gelişirken 3 aylık, 6 aylık, ve 12 aylık periyotlarda çok sıkı kontrol edilmek zorundadır. Bebekler doğum kilolarından 5 ay sonra iki katına, 12 ayda 3 katına, 2 yaşında dört katına çıkar. Bebekler büyüme trendine bakarak boy atmaları şöyle gelişir; örneklersek doğduğunda 50cm olan bir bebek 4 aylıkken 60 cm, 7 aylıkken 65 cm, 12 aylıkken 70 cm, 24 aylıkken 80 cm olurlar bu bebeğin doğum esnasında yapılan boy ölçümü farlı olsa bile eğri olarak gerek kilo gerekse boy olarak bu eğri doğrultusunda gelişirler. Bebekler gelişimleri esnasında ekonomik durum elveriyorsa 30 gün arayla doktor kontrolüne götürülmek suretiyle gelişimleri incelenmelidir. Bebekler gelişim çağında gıda olarak anne sütü kullanırlar, ve bu hem doğallığı hemde bebeğin gelişim için zorunlu olan beslenme şeklidir.

 Bebek temizliği de hastalıkları açısından hem gelişimleri için hemde ileride problem yaşamalarını önleyici bir ve kesin dikkat gerektiren bir konudur. Ayrıca ailenin dikkat etmesi gerekli bir takım tıbbi önlemler mevcuttur.Örnek olarak aşılarının zamanında ve düzenli şekilde yapılması, ateşlerinin sürekli oşarak net şekilde ölçme ve buna benzer bir çok tedbir bebeklerin gelişim süreçlerinde ne kadar kaliteli gelişim süreci geçirirlerse o kadar sağlıklı çocukluk yada gençlik ve kısaca yaşam geçirmelerinin temel taşlarıdır. Bebeklerin ve çocukların ruh sağlığının sağlam temellere oturması çok önemlidir ve bunun için aile içindeki davranış şekilleri bebeklerin gelişiminde ayrıca çok önemlidir. Bebekler diş çıkartma ve tuvalet eğitimleri esnasında kolaylaştırıcı ve zevk alacakları şekilde eğitmek mümkündür.

Sosyal Paylaşım Sayfaları

sosyal sitesosyal sitesosyal site

Taze Yayınlar

Takipçilerim

Popüler Yazılarımız

Sayfa Görüntüleme Sayısı


Bumerang - Yazarkafe

Bumerang - Yazarkafe

Diğer Yazılarımız

Bloğumuza Birde Burdan Bakın ツ