İkiz gebelik ne zaman belli olur? ~ BilgiBebek <!--Can't find substitution for tag [bilgibebek.blogspot.com.tr.anasayfa]-->

9 Kasım 2014 Pazar

İkiz gebelik kaçıncı haftada belli olur?

Hamileliğin ilk haftasında yapılan ultrason muayenesinde ikiz gebelik olduğu saptanabilir ancak, daha doğru sonuç olarak 5.veya 6. yapılan ultrasonda ikiz gebelik olduğu kesinlik kazanır. Bazı hallerde ilk muayenelerde tek görünürken bir sonraki kontrolde iki kese görülebilir. Ayrıca ender olarak yaşansa da, ilk kontrollerde iki kese görülmesine rağmen, bir kaç hafta sonraki muayenede keselerden birisinin büyümeye devam etmediği yani gebeliğin tek olarak devam ettiği de görülebilir. Özetle, daha net olarak ikiz gebelik olduğunu söylemek için keselerin biraz daha belirgin olup, kalp atılımlarının oluşmasını beklemek gerekir. Buda 7. ve 8. haftaya denk gelir değişkendir.

İkiz Bebekler
İkiz Bebekler


Tek Yumurta veya Çift Yumurta İkizi Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Bebeklerin tek yada çift yumurta ikizi olduğu en doğru şekilde (en yakın sonuç) 9. ve 14. ultrasonda kontrolleri ile anlaşılır. Daha sonraki haftalarda fark etmek biraz daha zorlaşır. Bu haftalarda plasenta sayısına ve zarların şekline bakılır. Ultrasonda tek plasenta (bebeğin eşi) görünüyorsa tek yumurta ikizleridir. Plasenta çift görülmüş ise tek yada çift yumurta ikizi olabilmektedir.

Sosyal Paylaşım Sayfaları

sosyal sitesosyal sitesosyal site

Taze Yayınlar

Takipçilerim

Popüler Yazılarımız

Sayfa Görüntüleme Sayısı


Bumerang - Yazarkafe

Bumerang - Yazarkafe

Diğer Yazılarımız

Bloğumuza Birde Burdan Bakın ツ